tisdag, juli 22, 2008

Från Helsingborg till Hällevik








Nu är vi hemma igen från vår lilla minisemester i Blekinge. Det var en mycket smidig resa. Tåg till Lund och där byte till nytt tåg som gick direkt till Sölvesborg. Från Sölvesborg till Hällevik tog resan ca 30 minuter med buss. Hotell Hanöhus var inte precis något lyxhotell men trevligt i sin enkelhet och med sin närhet till havet. Hotellets restaurang var i själva verket en härlig beachbar endast ett stenkast från vattenbrynet. Inte helt fel.

Själva Hällevik är väl mest känt för

a) sin rökta lax
b) Strandvallen där Mjällby AIF huserar

Men det var en helt ok semesterhåla visade det sig. Ingenting för den partysugna som vill ha högt tempo dock.

Det roliga var att vi var helt inställda på att vi skulle besöka en badort och därför glömde Togge sina badbyxor. Tror ni att badbyxor fanns att tillgå någonstans i lilla Hällevik? Jodå, men knappt. Dag två, då solen tittade fram, fick han tag på ett par shorts, i svenska flaggans färger, på campingplatsen. Allmänt jubel från min sida.
I övrigt har helgen, som utökades från två nätter till tre, bestått av:

Fika på 4 möh, skogspromenader, cykelturer, Nogersundsdagen, äta rökt fisk med fingrarna precis vid havet, bad och sol, häng i beachbaren, inmundigande av diverse onyttigheter, bubbelpool och bastubad samt världens mysigaste tur till Hanö.

Till Hanö åker man från Nogersund och det tar ungefär 25 minuter. Ön är ganska liten och det bor bara ca 40 man på ön året runt. Den är helt bilfri. Från hamnen tog vi en promenad upp till Bönsäcken som är en liten landremsa som helt består av sten, som en liten vall i vattnet som havet självt skapat. Det var bara mjuka slipade stenar överallt och ljudet de gav i från sig när vågorna rullade in var helt otroligt. Jag bara satt och njöt medan Togge plaskade runt längst ut. Sen tog vi oss upp till den Engelska kyrkogården som låg precis ovanför. Därefter var det dags att vända tillbaka till båten men vi är sugna på att återvända någongång och bo på vandrarhemmet.

Inga kommentarer: