torsdag, augusti 21, 2008

Jag ligger inte på latsidan

Somliga kanske undrar vad jag har för mig den här lediga veckan eftersom jag inte har tid att hoppa in och jobba extra vid behov. Då kan jag berätta att jag hjälpt min kära moder få ordning på den nya lägenheten.

Nedan syns mammas sovrum, vardagsrum från två håll och hennes matplats. Köket kom inte med. Men i köket fick hon i tisdags nya skåpluckor och nya bänkskivor. Jättefint blev det. Vi har verkligen slitit och nu är det klart! Bara taklamporna på två ställen som ska kopplas in men vi behöver längre sladdar så det får vänta.

Mamma var så glad igår när vardagsrummet blev klart. Gästsängen förvandlades till soffa, en ful fåtölj slängdes ut och ett nytt, fast begagnat, soffbord i teak inhandlades på loppis. Riktigt mysigt har hon det nu.

Tyvärr hann hon inte glädjas så länge för sedan kom posten. Och i posten fanns kallelse till kranskärlsröntgen i september. Och med posten idag kom ännu fler kallelser, spirometri och ultraljud av vad det nu var och besked om att det kommer att bli operation i Lund någongång efter dessa undersökningar. Det var mycket på en gång för en liten mamma att smälta. Stackars lilla mamma. Nu får vi hålla tummarna allihop för att allt går bra. Jag blir så ledsen för hennes skull.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad snäll du är och vad fint det blev hemma hos mamma. Tråkigt att hon inte mår bra, men det hjälper säkert att ha en dotter som stöttar så bra som du verkar göra. Ha en riktigt bra fredag!

Anna-Eva sa...

Oj, tack, det var snällt sagt :)